Tandirs tautām vidusāzijas, Kaukāza - māla perēklis, grilu, plīts ēdiena gatavošanai. Tandiri ir ļoti dažādi pēc formas un nozīmes: dažās cept maizi, citās - gaļa un dārzeņi. Tie var būt stacionāri - kā çàêîïàííûìè zemē, gan arī salocīt, kurš izgatavots no karstumizturīga māla mucas veidā, bet var būt arī mazas, pārnēsājamas, lietošanai mājas apstākļos. Piedāvājam Tandiri, lai pagatavotu šašliku un citu ēdienu sētā, pie dabas. Darbības princips tandirā : iekšā ieliek malku vai ogles, aizdedzināt, Tandirs sasilst līdz maksimālajai temperatūrai, pēc tam uz sienas iesmi ievietoti gaļa (putnu gaļa, zivis, medījumi, dārzeņi utt)uz speciāli plaukti.
Process cepties iet uz oglēm, bet ar spēcīgu siltuma caurlaidības sienas, kas ļauj nodrošināt ātrumu un vienmērīgumu apdedzināšanas un maksimāli saglabātu sulīgumu sākotnējā produkta. Tandirs - tā ir unikāla ielu krāsns. Tajā var cept jebkuri ēdieni, lieliska kombinācija atvērtas un aizvērtas cepšanas dod patiesi satriecošu efektu - Tandirs ir ļoti viegli pagatavot šašliku, zivis, dārzeņi, sēnes, utt, Cep, piemēram, vesela gaļu kājiņa vai vesela vistas. Unikāla pagatavošanas tehnika un kvalitatīvs dizains cepeškrāsns priecēja pavāri daudzām valstīm.